Asiakaspalvelu

Kierrätys

Sähkö- ja elektroniikkatuotteiden kierrätys

Meille on tärkeää, että suojelemme ja huolehdimme ympäristöstämme yhdessä. Siksi on myös erityisen tärkeää, että kierrätät sähkö- ja elektroniikkatuotteet, jotka voivat olla haitallisia terveydelle ja luonnolle. Lain mukaan sähkö- ja elektroniikkatuotteet on merkittävä yliviivatulla roskakorilla (kuten kuvassa), jotta voidaan tehdä selväksi, että niitä ei saa heittää roskiin. Tuotteet, jotka lain mukaan tulee jättää kierrätyskeskukseen, ovat mm.

  • suuret ja pienet kodinkoneet (uunit, astianpesukoneet ja pesukoneet, jääkaapit ja pakastimet, pölynimurit, sähkövatkaimet, apukeittimet jne.)

  • matkapuhelimet, tietokoneet ja toimistolaitteet

  • televisio-, radio- ja musiikkijärjestelmät, MP3-soittimet

  • parranajokoneet, sähkötyökalut, lelut, vapaa-ajan ja urheiluvälineet jne

  • matalaenergiset halogeeni- ja hehkulamput

Jos sinulla on tällainen tuote, jota et enää aio käyttää, muista ajatella ympäristöä ja kierrättää se asuinpaikkasi lähellä sijaitsevassa kierrätyskeskuksessa. Kun kierrätät tuotteen, tarkista, onko siinä sisäänrakennettuja tai irrallisia paristoja, ja muista viedä ne erikseen akkujen kierrätykseen. Jos haluat lisätietoa lähimmän kierrätyspisteen sijainnista, ota yhteyttä isännöitsijääsi/asuntoyhdistykseesi tai kuntaasi.

Akkujen kierrätys

Meille on tärkeää, että suojelemme ja huolehdimme ympäristöstämme yhdessä. Siksi on myös erityisen tärkeää, että kierrätät paristot, jotka sisältävät haitallisia aineita, jotka voivat olla vaarallisia terveydelle ja luonnolle. Lain mukaan kaikki paristot on merkittävä yliviivatulla roskakorilla (kuten kuvassa), jotta on selvää, että niitä ei saa heittää roskiin. Metallien kemiallinen merkintä on merkitty symbolin alle käytettyjen paristojen käsittelyn helpottamiseksi.

Cd: Akut sisältävät kadmiumia

Hg: Akut sisältävät elohopeaa

Pb: Akut sisältävät lyijyä

Jätä akut kierrätyskeskukseen tai asuinpaikkasi saatavilla oleviin akkulaatikoihin ja -putkiin. Tämä koskee tavallisia irrallisia paristoja, paristoja esimerkiksi leluissa, kodinkoneissa jne, ja jos sisäänrakennettuja akkuja ei saa irti, jätä koko tuote kierrätyskeskukseen "sekalaisena elektroniikkana".

Jos haluat lisätietoja siitä, mistä löydät lähimmän akkukierrätyskeskuksen tai kierrätyskeskuksen, ota yhteyttä kuntaasi.